Sviatky jari v oáze zdravia a oddychu sú pre všetkých

Skvelý rekreačný pobyt s tradičnými veľkonočnými špecialitami, večerom ľudových jedál, sprievodným programom a malým prekvapením, čakajú návštevníkov Bardejovských Kúpeľov počas Veľkonočného pobytu, v termíne 14. až 19. apríla 2022. Návštevníci si môžu vybrať z pobytov na 3 až 5 nocí. Podľa úrovne ubytovania dvojposteľová izba, pre jednu osobu na noc s plnou penziou, vyjde od 68 eur vo vilkách, do 75 eur v izbách typu Štandard, izby typu Superior a Exclusive stoja 86 EUR na osobu a noc. Informuje o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských Kúpeľov, a.s., Tamara Šatanková.

,,V termíne tohtoročnej Veľkej Noci by už mali byť zrušené všetky obmedzenia  aj pre neočkovaných. Už v súčasnosti sú kúpele na celom Slovensku otvorené pre klientov zdravotných poisťovní i samoplatcov v režime OTP (očkovanie, negatívny test na covid, prekonané covid ochorenie). Nič teda nebráni tomu, aby ste si prišli aj vy oddýchnuť, načerpať sily a zrekreovať sa po dlhých mesiacoch lock downov a obmedzení. Čaká tu na vás Veľkonočné hodovanie, kúpeľné procedúry, wellness, saunovanie, prechádzky a jarná príroda k tomu. Veľkonočné pobyty sú pre samoplatcov veľmi obľúbené a hlavné kapacity v našich kúpeľných hoteloch sú vtedy vypredané,“ vymenúva T.Šatanková.

 

A dodáva: ,,Návštevníci sa k nám radi na sviatky vracajú. Pobyty sú atraktívne i pre dvojice a rodiny s deťmi. Jarné slnko, čerstvý vzduch, kúpeľný park, prechádzky po udržiavaných cestách a chodníkoch a okolitá príroda s turistickými a singletrackovými trasami, poskytujú dostatok príležitostí na aktívny oddych.“

 

V cene sú aj procedúry

Zo širokej ponuky ubytovacích zariadení v najvyššej kategórii Superior v hoteloch Alexander, Astória, Ozón a Carola, až po Standard  a Economy vo vilkách, si vyberie naozaj každý. Cena pobytu obsahuje: ubytovanie, plnú penziu a procedúry podľa počtu nocí. Pri pobyte na 3 noci: 1 x klasická masáž, 1 x minerálny kúpeľ, 1 x soľná jaskyňa a novinkou je , neobmedzený vstup do bazénového aj saunového sveta. Bonusmi navyše  sú: Večer ľudových jedál, tradičné veľkonočné špeciality, uvítací drink, sprievodný program + malé prekvapenie pre každého hosťa.

 

,,Deti od 4 do 14,99 rokov majú až 50% zľavy a do 4 rokov bez nároku na posteľ majú pobyt s rodičmi zadarmo. Počas obdobia Veľkej noci sú v predaji iba liečebné pobyty na min. 6 nocí (Štandard, Senior, Extra) a pobyt Veľkonočný. Ostatné pobyty sa počas Veľkej noci nebudú dať objednať. Veľkonočný pobyt je možný aj bez procedúr a to odrátaním - 10 eur/osoba/noc z cien v cenníku, možná je aj polpenzia, vtedy sa odráta 5 eur na osobu a noc,“ konštatuje T.Šatanková.

 

Lákajú zľavy a zľavy

Pre verejnosť sú v februári  a marci rôzne zľavy na všetky pobyty. Napríklad Bardejovské Kúpele poskytujú zľavnené pobyty VITAL so zľavami 15% počas celej zimy, až do konca marca. Ďalšie výhodné zľavnené ponuky kúpeľov pre samoplatcov sú na pobyty Štandard, Senior, Extra, Ozdravný pobyt, Zdravý chrbát, Wellness RELAX, Wellness VITAL, pre deti MINI SPA.

 

,,Pre verejnosť poskytujeme aj zľavy na liečebný pobyt POST COVID, začína od 45 EUR  na osobu a deň. Pri súčasných cenách potravín a energií niet nad čím váhať, lacnejšie pobyty už  budú len veľmi ťažko,“ uzatvára T.Šatanková.

 

Špička kúpeľníctva

Bardejovské Kúpele, a. s. patria medzi špičku slovenského kúpeľníctva s dlhoročnou tradíciou. Prvá písomná zmienka o kúpeľoch pochádza už z roku 1247, väčší rozmach kúpeľov nastal v prvej polovici 18. storočia. V kúpeľoch okrem rakúskej cisárovnej Alžbety (Sisi) pobýval aj rakúsko-uhorský cisár Jozef II. (1783), Mária Lujza, neskoršia manželka cisára Napoleona (1809), ruský cár Alexander I. (1821) a poľská kráľovná Mária Kazimiera Sobieska, manželka poľského kráľa Jána III. Sobieského. Bardejovské Kúpele poskytujú služby predovšetkým pre obyvateľov Prešovského a Košického kraja, ktoré majú spolu 1,5 mil. obyvateľov.

 

Bardejovské Kúpele, a. s., majú teraz lôžkovú kapacitu v hlavnej sezóne cca 1100 lôžok. Pred krízou ich ročne ich navštívilo cca 25 000 osôb a počet prenocovaní presahoval 270 000. Bardejovské kúpele majú najširšie indikačné zameranie spomedzi všetkých slovenských kúpeľov, okrem tradičnej liečby vnútorných ochorení sú v schválenom indikačnom zozname i choroby ženské, nervové a ochorenia pohybového aparátu.

 

Bardejovské Kúpele sa nachádzajú 5 km od Bardejova, ktorý je klenotom turistického ruchu  zapísaným v UNESCO. Návštevníci môžu v Bardejove obdivovať Radničné námestie s nádhernými gotickými meštianskymi domami, Bazilikou minor Sv. Egídia, s bývalou Mestskou radnicou - prvou stavbou renesancie na území Slovenska, v ktorej je umiestnená expozícia Šarišského múzea. Medzi klenoty patrí Bardejovské suburbium - Stará synagóga v Bardejove. Stará synagóga bola vyhlásená na národnú kultúrnu pamiatku v roku 1970, mikve a bet hamidraš v roku 2000. V tom istom roku bolo historické jadro mesta Bardejov spolu so židovským suburbiom zapísané na Zoznam svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. 

 

V okolí Bardejova je zachovaných 7 gréckokatolíckych a 1 rímskokatolícky drevený kostol: Hervartov, Tročany, Krivé, Kožany, Lukov, Frička, Jedlinka, Mikulášová, Zboj. Obľúbený je aj Lesnícky náučný chodník ČIERNA MLÁKA v Bardejovských Kúpeľoch a tamojší Skanzen - Múzeum ľudovej architektúry. Príjemným cieľom výletov je aj agroturistické zariadenie v Stebníckej Hute Slnečný Majer a hrad Zborov.

 

Viac informácií na www.kupele-bj.sk

Centrálne rezervačné oddelenie:
Tel.: 054/477 4346, 477 2717 Fax: 054/472 3549
E-mail: rezervacie@kupele-bj.sk, pk@kupele-bj.sk

Patrí do vydania: 
Marec 2022