Vychádza slovenské dobrodružné fantasy Linda a kľúč od Andary

Fantasy literatúra má svojich priaznivcov aj na Slovensku. Úspech, ako aj predaj Szapkowského Zaklínača, Rowlingovej Harryho Pottera, alebo hrdinov Juraja Červenáka, svedčí o záujme nie len medzi deťmi, ale najmä mladými čitateľmi a rovnako tak dospelými. Žáner dobrodružného fantasy môže od apríla privítať nový prírastok, knihu Tomáša Galierika s názvom Linda a kľúč od Andary. Ak by to situácia dovolila, mohli by sme o nej hovoriť ako o čerstvo vystavenej na pultoch kníhkupectiev. Aspoň tí internetoví ju mali možnosť ponúknuť v predpredaji, s elektronickou knihou vydanou o niečo skôr. Nové slovenské fantasy s neobyčajným príbehom osloví všetky generácie aj napriek tomu, že hlavná postava má len 15 rokov.

Príbeh o Linde, ktorá si otvorí cestu do sveta Andary

Linda má len 15 rokov, keď sa jej život otočí naruby. Vyrastá len s otcom a spolu tak tvoria dvojčlennú rodinu. Mama od nich odišla, keď bola ešte malá. Zostali po nej len osobné veci, fotografie a záhadný kľúč, ktorý nepasuje od žiadneho zámku v dome. Ten jediný zámok, ktorý kľúč otvára, po celý čas vyčkával na tú správnu myšlienku a pohyb a keď sa konečne dočká, Linda už viac nebude len tak obyčajným dievčaťom. Svet, do ktorého sa dostane, je miestom, ktoré by mohlo poznať odpovede. Najmä na otázky, ktoré sa týkajú jej mamy a jej úteku od rodiny. Prečo vôbec utiekla a nenechala ani list na rozlúčku?

 

Svet Andary len pomaly Linde poodhaľuje pravdu o tom, kým v skutočnosti je. Neznámy svet minimálne poznačený človekom, v ktorom má mimoriadny význam vzťah prírody a človeka, sa jej postupne približuje. Najmä Lindiným príchodom Andara samotná nečakane získava mocnú zbraň. Niekoho, koho môže Andara použiť tam, kam sama nesiaha.

Knižná novinka v predaji

Príbeh o Linde a jej kľúči do Andary je pôvodným slovenským príbehom v ktorom čitatelia nájdu slovenské názvy, aj mnohé slovenské mená. Príbeh ťaží z niektorých dávnych keltských tradícií a hoci prináša nadprirodzené javy, vyhýba sa čarodejníctvu, aké poznáme z iných príbehov. Linda ako hlavná postava, je dospievajúcim dievčaťom, ktoré okolnosti prinútia veľmi rýchlo dospieť. Nemení sa však len Linda, ale aj celá Andara, aj to, ako čitateľ vníma všetok dej. 416 stranový príbeh zahŕňa pomerne krátky časový úsek a predsa nič z toho, čo bude na začiatku, nezostane rovnaké na konci.

 

Na svoje si príde aj náročný čitateľ. Taký, ktorý siahne po knihe viac ako len raz. Opakované čítanie čitateľovi prinesie o niečo odlišný zážitok. Od legendy v samotnom úvode, až po finálny boj proti zlu, ktoré je ťažké poraziť.

Informácie o knihe:

Názov knihy: Linda a kľúč od Andary
Autor: Tomáš Galierik   
Vydavateľ: Maxim
ISBN: 978-80-89967-71-1
EAN: 9788089967711
Rok a mesiac vydania: 2021/04
Počet strán: 416
Väzba tlačenej knihy: Knihy viazané s tvrdou obálkou
Formát v prípade e-knihy:  EPUB, MOBI aj ako PDF.
Cieľová kategória čitateľa: deti, mládež, aj dospelí
Žáner: dobrodružné fantasy

Viac je na: www.andara.sk

Patrí do vydania: 
Máj 2021