Dokážete spraviť cappuccino alebo caffè latte jedným prstom?

Áno, čítate dobre – jedným prstom pripravíte vašu obľúbenú kávu pre vás aj pre návštevy. Prezradíme vám jednoduchý fígeľ, ako na to.

Tiež patríte k tým, ktorí deň začínajú šálkou voňavej kávy a tento lahodný nápoj im spríjemňuje chvíle aj počas dňa? Ani sa tomu nedivíme, veď káva patrí celosvetovo k najobľúbenejším nápojom a kvalitné espresso tvorí základ ďalších špecialít, ktorými radi rozmaznávame naše chuťové bunky. Tou najobľúbenejšou je určite nadýchané cappuccino a za ním v tesnom závese caffè latte.

 

Cappuccino s mikropenou

Kávu, zjemnenú smotanou a cukrom, poznali v Rakúsku už začiatkom 19. storočia. Práve táto pochúťka sa stala základom pre talianske cappuccino, ktoré vzniklo približne o sto rokov neskôr. No na jeho súčasnú podobu si kávičkári museli počkať ešte ďalších asi 50 rokov, keď baristi vďaka novým kávovarom dokázali na káve vytvoriť bohatú cremu a napeniť aj mlieko či smotanu. Cappuccino z rovnakého dielu espressa, napareného mlieka a mliečnej peny bolo na svete a v kaviarňach sa okamžite vyšplhalo na prvé priečky obľúbenosti. Ale ani tu sa vývoj cappuccina neskončil. Dnes pôvodnú ťažkú mliečnu penu, ktorá ako vankúšik trónila na vrstve espressa a mlieka, čoraz častejšie nahrádza nadýchaný obláčik z mikropeny. Či už uprednostňujete penu výraznejšiu alebo jemnejšiu, pripraviť dobré cappuccino chce cvik a trpezlivosť.

 

Caffè latte chce viac mlieka

Druhou obľúbenou mliečnou kávovou špecialitou je caffè latte. Možno si poviete: Káva s mliekom, čo je na tom zvláštne? Čiastočne máte pravdu, no pripraviť dobré „latte“ chce tiež istú dávku citu. Teda pokiaľ ho nechcete piť tak, ako bol po celé stáročia základom raňajok – teda ako kávu, zmiešanú s mliekom. Mimochodom, tento spôsob prípravy mliečnej kávy je v našich domácnostiach stále najbežnejší. Na dobré caffè latte potrebujete dvojité espresso a asi 150 - 180 ml napareného mlieka, ktoré zaberajú približne 5/6 šálky. Zvyšok tvorí mliečna pena. Zložité? Ale čoby!

 

Zoznámte sa: Cafissimo milk – váš domáci barista

Aby ste si doma pripravili fantastické cappuccino alebo caffè latte, nemusíte ani chodiť do kaviarne, ani kupovať drahé kávovary a nacvičovať správne napenenie a dávkovanie. Novinka od Tchibo sa postará o všetko. Kávovar Cafissimo milk vám ochotne pripraví povzbudzujúce espresso, lahodnú caffè crema, klasickú prekvapkávanú kávu a o pár sekúnd neskôr aj jemné cappuccino alebo labužnícke caffè latte či deťmi milovanú mliečnu penu. Stačí vložiť kapsulu s vašou obľúbenou kávou, naplniť nádobu čerstvým mliekom a jedným prstom zvoliť, aký nápoj vám tentoraz Cafissimo milk pripraví. Vidíte? Vychutnať si pôžitok z obľúbeného nápoja v pohodlí domova je s Cafissimo milk jednoduché ako ťuknutie prstom. Doslova.

EXTRA TIP

Cafissimo milk je aj extra výhodný! K tejto novinke totiž dostanete do 14. marca 50 kapsúl zadarmo. A od 15. marca do 4. apríla ho Tchibo ponúka za zvýhodnených 99 eur s 20 kapsulami limitovanej ochutenej edície zadarmo. Kliknite na www.tchibo.sk a dozviete sa viac!

Patrí do vydania: 
Marec 2021