Cin Cin.. na zdravie!

Červená nie je len farba Vianoc. Je to tiež farba prvého vermútu, ktorý bratia Giovanni Giacomo a Carlo Stefano Cinzano začali vyrábať v roku 1757 vo svojom obchode v Turíne. Práve tam sa zrodil nový trend s jedinečnými aromatickými vínami vyrobenými z tajného receptu kombinujúceho miestnej bylinky, korenie a víno.

Rad vermútov Cinzano je mimoriadne všestranný a je tiež základom pre mnoho klasických i kreatívnych kokteilov. Ich prvý červený vermút sa preslávil ako „Turínsky vermút” a pil ho napríklad Casanova. Moderný biely vermút Cinzano Bianco má dnes sladkú chuť, vonia škoricou a vanilkou, preto si nielen pri oslavách či iných slávnostiach zaslúži čestné miesto na stole. Je ideálnou voľbou ako aperitív alebo ako prísada do kokteilu. Svetložltý drink stačí naliať do pohára s cukrovým okrajom, ktorý dozdobíte plátkom citróna a ikonický drink je na svete. A nezabudnite, najlepšie chutí vychladený. Cin Cin!

Patrí do vydania: 
Február 2021