Doprajte si chuť Jadranu u vás doma

Aj vy ste tento rok zmenili plány na letnú dovolenku a prázdniny trávite na pláži slovenského rybníka namiesto Jadranského mora? Napriek tomu si obľúbené gurmánske pochúťky, ktoré máte spojené s cestovaním do Stredomoria a špeciálne Chorvátska, môžete vychutnať aj tak, a to priamo u vás doma. Podravka prináša chuť chorvátskeho mora v podobe pravých jadranských sardiniek. EVA Sardinky v rastlinnom oleji sú prirodzeným zdrojom bielkovín, vápnika, omega-3 mastných kyselín, vitamínu D a ďalších zdraviu prospešných látok. A majú mnohoraké využitie v kuchyni: v šalátoch či cestovinách, na slaných koláčoch alebo bruschettách.

EVA Sardinky v rastlinnom oleji od Podravky: 1,09 € / 115 g

 

Jadranské sardinky sú tie pravé

Letná dovolenka nie je len o cestovateľských zážitkoch, ale aj o gurmánskych pochúťkach. „Slovenské“ Jadranské more poznáme veľmi dobre a chorvátska kuchyňa je nám blízka. Pravé jadranské sardinky patria medzi morské pochúťky, ktoré sú na rozdiel od chobotníc a krabov obľúbené u každého. Vedeli ste, že Jadranské more má optimálny pomer slanosti a teploty vody, vďaka ktorému sardinky rastú ideálnym tempom a nie sú tučné? Zvýšený obsah soli vo vode navyše zaisťuje ich vyváženú a plnú chuť. A presne také sú EVA Sardinky v rastlinnom oleji, ktorými môžete vyšperkovať zeleninové šaláty, pripraviť legendárne sardinkové cestoviny, slané koláče „quiche“, pizzu, ľahké sendviče a mnohé iné dobroty. Chutné receptové inšpirácie nájdete na www.podravka.sk. Pripravte si letné menu ako na dovolenke a zažite chuť prímorských reštaurácií priamo u vás doma.

 

Sardinky sú jadranská superpotravina

Sardinky sú jedna z najlepších superpotravín z hľadiska nutričných hodnôt, ktorá je navyše ľahko stráviteľná. Táto malá rybička je doslova plná vitamínov a bielkovín. Rovnako, ak chcete doplniť minerály, tak do svojho jedálnička zaraďte pravé jadranské sardinky. Obsahujú zinok, magnézium, draslík, železo a mnoho iných zdraviu prospešných látok. Okrem bielkovín dodá jedna konzerva EVA Sardiniek v rastlinnom oleji vášmu telu vápnik a množstvo omega-3 mastných kyselín, ktoré ochraňujú srdce a majú protizápalové účinky.

 

Patrí do vydania: 
Júl - August 2020