Veľká noc v oáze zdravia a oddychu je už v luxusnom prevedení vypredaná

Mesiac pre Veľkou nocou sú hlavné ubytovacie kapacity v Bardejovských kúpeľoch vypredané. Zopár voľných miest je už len v dvojhviezdičkových zariadeniach, hlavne vilkách. Luxusné ubytovanie v štvorhviezdičkových hoteloch Alexander, Ozón a Astória, sú obsadené klientmi, ktorí sa chcú nechať rozmaznávať kúpeľnými a wellness procedúrami, bohatou stravou, a to všetko v krásnom prírodnom prostredí svetoznámych kúpeľov. Informuje o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a.s Tamara Šatanková.

,,Je nám to ľúto, že nemôžeme uspokojiť všetok záujem o pobyty práve počas tohto najatraktívnejšieho termínu v roku. Veď kto by nechcel zažiť Veľkú noc bez starostí, chystania tradičných jedál a odmien šibačom, navyše v luxusnom prostredí? Ak pritom môže navyše využiť rekreačný príspevok od zamestnávateľa? Aj tieto benefity v tomto roku rozhodli o naplnení kapacít v značnom predstihu oproti minulým rokom. Kto sa však uskromní pri ubytovaní, ešte má k dispozícii pár miest v cenovo zvýhodnených zariadeniach, napríklad vo vilkách, ktoré začínajú na 59 eurách za osobu a noc. Procedúry, wellness i všetky služby sú k dispozícii aj týmto klientom v rovnakej kvalite,“ konštatuje  T.Šatanková.

 

Dodáva, že  Veľkonočné pobyty ponúkajú kúpele od štvrtka 9.apríla 2020 do utorka 14.apríla 2020, v trvaní 3 až 5 nocí. Ceny zahŕňajú ubytovanie, plnú penziu a procedúry podľa počtu nocí (masáže, minerálne kúpele, soľnú jaskyňu, vstup do Wellness Spa (bazény + sauny). Klienti majú možnosť využitia lekárskej konzultácie na požiadanie a aj na tento pobyt môžu využiť rekreačný príspevok. Vítané sú aj deti.

 

Bonusy navyše

Bonusmi navyše sú: Večer „ľudových jedál“ s hudobným súborom, tradičné veľkonočné špeciality, uvítací drink, folklórne popoludnie, sprievodný program + malé prekvapenie pre každého hosťa.

 

,,Veľkonočné pobyty sú pre samoplatcov veľmi obľúbené. Hlavné kapacity v našich kúpeľných hoteloch bývajú vo veľkonočnom čase aj po iné roky vypredané. Pobyty v tomto čase preferujú i dvojice a rodiny s deťmi. Vychutnávajú si u nás jarné slniečko, čerstvý vzduch, prechádzky po udržiavaných cestách a chodníkoch. Kúpeľný park a okolitá príroda poskytujú dostatok príležitostí na aktívny oddych. Ak aj nie na Veľkú noc, tak kedykoľvek predtým aj potom, sú tu vítaní všetci návštevníci. Stačí si rezervovať pobyt, či už s príspevkom zamestnávateľa, alebo bez neho,“ vyzýva T. Šatanková.

 

Dodáva, že zo širokej ponuky ubytovacích zariadení v najvyššej kategórii superior v hoteloch Alexander, Astória, Ozón a Carola, až po standard  a economy vo vilkách, si vyberie naozaj každý. V ponuke kúpeľov sú rôzne pobytov Štandard, Senior, Extra, Ozdravný pobyt, Wellness RELAX, Wellness VITAL, MINI SPA.

 

Bardejovské kúpele majú najširšie indikačné zameranie spomedzi všetkých slovenských kúpeľov, okrem tradičnej liečby vnútorných ochorení sú v schválenom indikačnom zozname i choroby ženské, nervové a ochorenia pohybového aparátu. Patria medzi špičku slovenského kúpeľníctva s dlhoročnou tradíciou. Poskytujú služby predovšetkým pre obyvateľov Prešovského a Košického kraja, ktoré majú spolu 1,5 mil. obyvateľov. S výnimkou Vysokých Tatier nie je v celom zvyšku Prešovského kraja iný kongresový hotel s takou kapacitou ako Alexander.

 

Prvá písomná zmienka o kúpeľoch pochádza už z roku 1247, väčší rozmach kúpeľov nastal v prvej polovici 18. storočia. V kúpeľoch okrem rakúskej cisárovnej Alžbety (Sisi) pobýval aj rakúsko-uhorský cisár Jozef II. (1783), Mária Lujza, neskoršia manželka cisára Napoleona (1809), ruský cár Alexander I. (1821) a poľská kráľovná Mária Kazimiera Sobieska, manželka poľského kráľa Jána III. Sobieského.

 

Bardejovské kúpele sa nachádzajú 5 km od Bardejova, ktorý je klenotom turistického ruchu  zapísaným v UNESCO. Návštevníci môžu v Bardejove obdivovať Radničné námestie s nádhernými gotickými meštianskymi domami, Bazilikou minor Sv. Egídia, s bývalou Mestskou radnicou - prvou stavbou renesancie na území Slovenska, v ktorej je umiestnená expozícia Šarišského múzea. Medzi klenoty patrí Bardejovské suburbium - Stará synagóga v Bardejove. Stará synagóga bola vyhlásená na národnú kultúrnu pamiatku v roku 1970, mikve a bet hamidraš v roku 2000. V tom istom roku bolo historické jadro mesta Bardejov spolu so židovským suburbiom zapísané na Zoznam svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO.

V okolí Bardejova je zachovaných 7 gréckokatolíckych a 1 rímskokatolícky drevený kostol: Hervartov, Tročany, Krivé, Kožany, Lukov, Frička, Jedlinka, Mikulášová, Zboj. Obľúbený je aj Lesnícky náučný chodník ČIERNA MLÁKA v Bardejovských Kúpeľoch a tamojší Skanzen - Múzeum ľudovej architektúry. Príjemným cieľom výletov je aj agroturistické zariadenie v Stebníckej Hute Slnečný Majer a hrad Zborov.

 

Viac informácií na: www.kupele-bj.sk

Centrálne rezervačné oddelenie:
Tel.: 054/477 4346, 477 2717 Fax: 054/472 3549
E-mail: rezervacie@kupele-bj.sk, pk@kupele-bj.sk

Patrí do vydania: 
Marec 2020