Moderný symbol lásky a oddanosti? Jedine diamant

Diamanty sú večné, ale úplne všetci to vedia odvtedy, keď sa táto veta stala slávna z reklamy. Revolúciu vo vnímaní diamantových šperkov rozdúchal v prvej polovici 20. storočia diamantový gigant ikonickým sloganom A Diamond Is Forever. Ten poznajú asi všetky ženy, nielen tie túžiace po zasnúbení a svadbe.

Tento krátky výrok spôsobil obrovský celosvetový boom, ktorý trvá doteraz. Moderná a romantická láska v spojení s diamantovým šperkom nadobudla nové kontúry. Diamantový šperk stratil status luxusnej zbytočnosti a stal sa symbolom večnej lásky i oddanosti.

 

Iba ten pravý je jedinečný

Nikoho asi neprekvapíme tvrdením, že pri výbere akéhokoľvek diamantového šperku je najdôležitejšia jeho pravosť. Z najnovšej správy producenta diamantov De Beers vyplýva, že prírodné diamanty sú symbolom večnej lásky naprieč celým svetom. Áno, čítate správne, prírodné, nie tie laboratórne, ktoré sa im nevyrovnajú. Veď až polovica celosvetovo predaných šperkov je darovaná ako dôkaz lásky. A ak je vaša láska skutočná, nebudete ju predsa vyjadrovať niečím umelým.

ALO Wonder Star

 

Čas plynie, diamant ostáva

Naše preferencie sa v prípade kúpy diamantových šperkov darovaných z lásky menia neustále. Ovplyvnené sú tradíciou, vkusom, ale aj aktuálnymi módnymi trendmi. Náš vkus sa mení, ale spojenie diamantového šperku so zásnubami a svadbou ostalo nemenné.

 

Vybrať ten správny je niekedy hotová veda, najmä ak je nevyhnutné klásť dôraz na náročnosť nežnej polovičky. V Číne a v Japonsku je najčastejšou voľbou zásnubný prsteň z platiny, osadený jedným diamantom v tvare solitér. Americké nevesty sú o niečo náročnejšie, pri výbere siahajú po prsteni z bieleho zlata s jedným centrálnym diamantom, ktorý je na obrúčke doplnený o ďalšie menšie diamanty.

ALO Sahara Treasure

 

Ženy na Slovensku preferujú v prípade zásnub klasický dizajn prsteňa zo zlata, ktorý je najčastejšie osadený jedným centrálnym diamantom v tvare solitér do krapní. „Slovenky začínajú byť odvážnejšie, čoraz častejšie siahajú aj po zásnubných prsteňoch s centrálnym prírodným kameňom ako smaragd, rubín, zafír alebo čoraz obľúbenejší tanzanit,“ uvádza Kristína Bolješiková zo spoločnosti ALO diamonds.

ALO Imposant Gem

 

Aké trendy nás čakajú v roku 2020?

Obrovským hitom minulého roku boli na Slovensku zásnubné prstene s farebnými diamantmi. Najčastejšie zaujali diamanty ružové, žlté, hnedé a dokonca aj zelené. Pri týchto diamantoch je zaujímavá nielen ich farba, ale aj ich investičný potenciál, pretože sú omnoho vzácnejšie ako klasické biele diamanty. Nový rok by sa mal niesť najmä v odvážnejších požiadavkách pri dizajne prsteňov. „Stúpa dopyt po ružovom a žltom zlate. Nemenej dôležitú úlohu zohráva pri výbere moderný dizajn, klienti vyhľadávajú menej tradičné typy výbrusov diamantov, ako je napríklad bagetový brus, ovál a čoraz obľúbenejší cushion – vankúšik,“ dodáva Kristína Bolješiková zo spoločnosti ALO diamonds.

ALO Virgin Starshine

 

Ten pravý ešte neprišiel? Nevadí

Už dávno neplatí, že na svoj prvý diamant musí žena čakať až do svojich zásnub. Diamantové šperky sú rovnako skvelým darčekom z lásky počas Vianoc alebo k sviatku sv. Valentína. Ak vám však láska práve neklope na dvere, stačí zavítať do niektorej z predajní ALO diamonds a spraviť si deň ešte krajším.

ALO Sin Treasure

 

Patrí do vydania: 
December 2019