Simona Krainová - so svojím životom som spokojná

Každý máme svoje intímne zóny, kam nikoho nepúšťame, svoje starosti i radosti, veci ktoré dokážeme meniť, ale aj také, s ktorými nevieme spraviť nič. Tak to majú, žiaľ, obyčajní ľudia aj celebrity, ktoré toľko obdivujeme a ktorých životy by sme z času načas najradšej žili. Ak ste sa práve ocitli vo fáze, kedy hľadáte inšpiráciu pre svoju novú, lepšiu a silnejšiu verziu, tak rozhodne odporúčame nahliadnuť do motivačného diára top modelky, herečky, moderátorky, no v prvom rade milujúcej matky a manželky Simony Krainovej. Je to totiž veľmi sympatická a rozumná dáma...

Váš motivačný diár 366 Days by Simona je na svete. Nedá mi neopýtať sa na začiatok: ste naozaj spokojná so svojim životom a „nadelením“?

Áno, so svojím životom som spokojná. Vďačím mu za to, že mi do cesty prihral Karla a že s ním vychovávam dvoch skvelých synov. V určitej fáze môjho života som totiž pri témach ohľadom rodiny a detí tak povediac rezignovala. Prestala som veriť, žeby som aj ja mohla mať raz svoju vlastnú rodinu. A som spokojná so svojim životom aj preto, že nepatrím k typom, ktoré sa príliš obzerajú do minulosti a riešia čo by urobili inak „keby“. Myslím si, že všetko sa v živote deje pre niečo a nič sa nedeje náhodou. Žijem si svoju prítomnosť, snažím sa užívať si každý jeden deň, nespomínať priveľa na to čo bolo a nebáť sa toho čo bude.

 

So svojim partnerom tvoríte veľmi pekný pár. Ako vás najradšej vidí on?

Ďakujem za milé slová. Myslím si, že ma môj manžel najradšej vidí usmievavú a spokojnú. A ja jeho tiež. Aj preto sa snažíme vzájomne si pomáhať, byť si navzájom v ťažších časoch oporou a byť tu jeden pre druhého. Neustále si robíme radosť maličkosťami. Tiež si myslím, že je šťastný vtedy, keď ma vidí ako sa spolu s deťmi hráme niekde na pláži, blbneme v mori a je nám všetkým spolu dobre. Nedávno sme si takto všetci spolu užívali na Miami. Hneď by som sa tam vrátila.

 

Manželmi ste už 9 rokov. Ako sa vraví, to už je doba, kedy jeden druhého pozná ako vlastné ponožky. Čo si myslíte, čo je najdôležitejšie vo vzťahu?

My sme s Karlem obaja na rovnakej vlne. Skrátka sme parťáci, najlepší priatelia, manželia i milenci. Na našom vzťahu neustále pracujeme, náš plamienok lásky sa snažíme neustále rozdúchavať. Obaja však potrebujeme aj pocit určitej miery slobody, čas a priestor pre seba. A to, samozrejme, nejde bez dôvery. Vždy je všetko o dôvere. V tom našom vzťahu je práve dôvera silným pilierom, ba priam nevyhnutnosťou.

 

Súhlasím, bezpodmienečne. Ďakujem za úprimnú odpoveď. Vo vašom diári nájdeme mnohé praktické tipy a rady ako vyzerať a mať sa fajn. Je pravdou, že mnohé ženy naozaj túžia vyzerať ako vy.

 

Čo si však myslíte, chceli by sa aj cítiť ako Simona Krainová?

To je zaujímavá otázka. Môj život je jeden veľký kolotoč a niekedy aj veľký stres, no ja túto svoju životnú jazdu milujem. Nedokázala by som len tak sedieť doma na zadku, mám rada nové výzvy a adrenalín, a tiež si uvedomujem aj to, že takéto životné tempo nie je pre každého. Niekedy je toho už aj na mňa priveľa, vtedy cítim, že som si toho nabrala príliš, dochádza mi energia, som unavená a podráždená. No keď ma potom niekto potľapká po pleci, pochváli mi fotky v novom kalendári, alebo mi fanúšikovia napíšu pozitívne ohlasy na môj beauty drink Masterpiece, tak to ma znova nakopne, nabije energiou a ženie ďalej. To sú presne tie momenty, kedy viem, že mi to za to stojí. Takže, ak sa niekto môjho tempa nebojí, tak prosím, s diárom a mojimi radami to bude určite zvládať lepšie.

 

Je pravdou, že dnešný uponáhľaný život nám dáva tak celkovo všetkým poriadne zabrať. Máte nejaký svoj recept ako zvládať stresové situácie, ako zrelaxovať?

Vždy keď cítim, že moje telo nestíha, je vypäté v dôsledku stresu, snažím sa nájsť si čas potom aj na odpočinok, napríklad na thajskú masáž, na saunu, alebo si doprajem viac spánku. Snažím sa udržiavať balans, množstvo práce zakaždým vykompenzovať väčším relaxom a skrátka, vyhradiť si čas pre seba. Dobrým tipom je napríklad beh. Vďaka behu som odolnejšia aj psychicky, výborne si počas neho prečistím hlavu a myšlienky. Potom ma len tak niečo nerozhádže a zbytočne nevystresuje.

 

Čo si myslíte o propagácií eko produktov a spôsobu žitia. Je to teraz taký boom, ktorému sa ani Vy vo svojej brandži nevyhnete. Využívajú ho rôzne značky pre svoje kampane, blogeri pre komunikáciu, vznikajú dokonca rôzne bezobalové obchody, rôzne BIO, EKO kozmetiky.

Patríte aj Vy k ich veľkým fanúšikom?

Je to príliš veľká téma a tenký ľad pod nohami, na to, aby sme to tu mohli v pár riadkoch rozobrať. Vlastne to ani nechcem robiť. Chcem k tomu povedať asi iba toľko, že je fajn, že ľudia na to viac myslia a snažia sa robiť niečo pre našu planétu. No nepáči sa mi, ako si na tom veľa celebrít a blogerov stavia svoj imidž a potom ich vidíte, ako si dajú v pokoji kávu z téglika a obed vo fast foode, čím vyprodukujú päťkrát viac odpadu, ako keby sa napili z hrnčeka, najedli z taniera a kúpili si ten klasický šampón v klasickom pet obale.

 

Nájsť správny príklad, to je niekedy naozaj veľmi ťažké...

Také veci ako triedenie odpadu je u nás doma samozrejmosťou a vedieme k tomu aj chlapcov. Je pre nich automatické vyhodiť napríklad pet fľašu do žltého smetiaka. Dokonca sa snažíme s nimi o životnom prostredí rozprávať, ale nič nehrotíme. Myslím si, že by sme sa mali v spoločnosti sústrediť na ďaleko väčšie problémy s odpadom, ktoré vznikajú napríklad v Ázii. Ako som však povedala, je to obrovská téma, ktorú pre tento moment uzatváram takto: áno, priznávam, nechodím nakupovať múku do bavlneného vrecka, no veľmi vítam, že v reťazcoch zanikajú plastové igelitky a nahrádzajú ich vo väčšine papierové. I ja sa snažím žiť v rámci možností ekologicky a zaťažovať našu planétu čo najmenej, avšak nebudem striehnuť na svoje okolie a nútiť ho, aby si nosilo na kávu zakaždým svoj termohrnček, alebo aby nepoužívalo akékoľvek jednorazové obaly.

 

Čo by ste si na seba nikdy, ale fakt nikdy nedala?

Krikľavé farby a volány. To ja neznášam. Nikdy som nebola princezná, čo má rada ružovú farbu.

Patrí do vydania: 
December 2019