Spestrite si jeseň netradičnými kávovými variáciami

Prvý októbrový deň tradične patrí oslave Medzinárodného dňa kávy. Pri tejto príležitosti pripravili finalisti baristického šampionátu v Starbucks recepty na netradičné kávové variácie, ktoré si pripravíte jednoducho aj doma. Sychravé jesenné dni si tak môžete spestriť jedinečnými chuťovými variáciami, ktoré vám spestria toto ročné obdobie a pripomenú leto.

Ľadová Verona na babie leto

Túžobne očakávame závan babieho leta, ktoré skvele doplní ľadová Verona od baristky Magdy. Na prípravu budete potrebovať kávu Starbucks Verona, ktorú vám v Starbucks namelú na správnu hrúbku pre prípravu vo french presse. Odvážte si 55g kávy a zalejte ju vo french presse horúcou vodou. Nechajte lúhovať 4 minúty. Počas čakania si môžete pripraviť poháre, ľad a mlieko (prípadne mliečnu alternatívu v podobe mandľového, sójového alebo kokosového nápoja). Stlačte french press a kávu prelejte cez ľad, aby sa schladila. Môžete ju tiež dochutiť s niektorým zo sirupov z ponuky Starbucks. Na záver prelejte mliekom alebo mliečnou alternatívou, čím vytvoríte zaujímavý padajúci efekt.

 

Zázvorová limonáda s kávou Starbucks Kenya

Ak máte radi netradičné chute, určite vyskúšajte limonádu s kávou Kenya podľa receptu od baristky Veroniky. Na začiatok si pripravte sirup. Na panvici zmiešate hrnček vody s hrnčekom cukru a do zmesi pridajte ošúpaný a nastrúhaný zázvor podľa chuti. Miešajte na miernom ohni 5 minút a nechajte vychladnúť. Limonádu pripravíte zmiešaním šťavy z jedného citróna s 3 hrnčekmi vody a polovicou hrnčeka sirupu. Odvážte si 55g kávy Kenya namletej pre french press (kávu vám ochotne správne namelú baristi v Starbucks), zalejte ju 500ml vriacej vody a nechajte lúhovať 4 minúty. Stlačte piest a kávu nalejte veľkého pohára naplneného ľadom. Pripravte si poháre s ľadom, do polovice ich naplňte limonádou a troškou perlivej vody. Prilejte kávu Starbucks Kenya a ozdobte plátkom citróna.

 

Starbucks VIA Colombia Frappee

Nenechajte sa odradiť instantnou kávou – Frappee so Starbucks VIA podľa Petra vás presvedčí, že stojí za to ju ochutnať. Do blendra nalejte hrnček vody a hrnček mlieka (prípadne mliečnej alternatívy podľa vašich chuťových preferencií). Doplňte trochou sirupu z predošlého receptu a jedným sáčkom Starbucks VIA Colombia. Všetko rozmixujte a prelejte do pohára s ľadom. Budete prekvapený lahodnou jemnou chuťou.

 

Ak sa vám nechce experimentovať doma, môžete si vychutnať jesenné menu priamo v kaviarni Starbucks. Okrem ikonického Pumpkin Spice Latte je túto jeseň v ponuke aj novinka v podobe Maple Latte alebo Maple Rooibos Latte s javorovým sirupom. Jesennú ponuku dopĺňa nový kávový nápoj Cordusio inšpirovaný atmosférou uličiek v Miláne, kde Starbucks nedávno otvoril svoju novú európsku pražiareň. Navyše, ak si nápoj necháte pripraviť do vlastného tumblera, ušetríte 0,30 €!

 

Text/Filip Puchovský
Foto/Starbucks

Patrí do vydania: 
Október 2018