Nová vôňa CHANEL N°5 L'EAU

CHANEL N°5 L‘EAU je ikonická vôňa, ktorá posúva umenie parfumérov do novej dimenzie. Jej zrod je oprávnený kombinovať dosiaľ nekombinované. Napodobenina a prvotriedna kvalita, tielko a kožušina, kvety a aldehydy. Nedefinovateľná a večne tajomná CHANEL N°5 nie je len vôňa. Je voňavým dedičstvom, jasnou víziou ženskosti a veľdielom štýlu, odovzdávaná z generácie na generáciu. Jasná a ultramoderná. Ako módny dom, aj ona kráča s časom a chce byť vždy o krok pred ním.

Od zrodenia CHANEL N°5 po súčasnosť

CHANEL N°5 L‘EAU je ikonická vôňa, ktorá posúva umenie parfumérov do novej dimenzie. Jej zrod je oprávnený kombinovať dosiaľ nekombinované. Napodobenina a prvotriedna kvalita, tielko a kožušina, kvety a aldehydy. Nedefinovateľná a večne tajomná CHANEL N°5 nie je len vôňa. Je voňavým dedičstvom, jasnou víziou ženskosti a veľdielom štýlu, odovzdávaná z generácie na generáciu. Jasná a ultramoderná. Ako módny dom, aj ona kráča s časom a chce byť vždy o krok pred ním. Zakladajúca vôňa parfumérie Chanel, CHANEL N°5 sa stala nekonečnou studnicou inšpirácií pre parfumérov francúzskej noblesy. V priebehu rokov sa všetci do jedného snažili chrániť jej zloženie, zdokonaľovali jej výrobný postup, zabezpečovali dostatok vzácnych surovín na jej prípravu a rešpektovali jej revolučné postavenie. Pravdou zostáva, že každý z parfumérov priložil ruku k dielu a vytvoril svoju vlastnú interpretáciu, zdokonalenie prvej N°5. Písal sa rok 1924, len tri roky po predstavení prvého parfumu, a Ernest Beaux predviedol svoju Eau de Toilette. V roku 1986 Jacques Polge vytvoril Eau de Parfum. Neochvejný a úplne nový rad číslo 5. O 22 rokov vdýchol život nevšednej CHANEL N°5 Eau Première. Dnes, v roku 2016, sa dvorný parfumér Chanel Olivier Polge pokúsil zhmotniť esenciu súčasných dní. Vytvoril CHANEL N°5 L´EAU. Vôňu dneška, teraz a navždy.

 

Olivier Polge obliekol pôvodnú vôňu CHANEL N°5 do nových šiat

Experimentovanie so štýlom si vyžaduje grandióznu dávku umenia. S novou CHANEL N°5 L´EAU dokazuje svoju inšpiráciu a bezchybnosť. Ale dá sa vôbec pretvoriť tak zapamätateľný parfum, akým bol prvý N°5? Kto si čosi také trúfne urobiť? Upraviť parfum, ktorý je taký rozpoznateľný a zakorenený. Jedine jemný dotyk majstra, akým je Olivier Polge, mohol vytvoriť novú rovnováhu a priniesť ideálnu dávku sviežosti. Oddelil jednotlivé ingrediencie prvej dámy a každú z nich dokonale rozobral, aby porozumel jej významu. Zameral sa na aldehydy s vôňou pomarančovej kôry a upustil od kovových prímesí. Zvýšil príval energie na úkor práškového základu. Vniesol medzi použité drievka dynamiku, pridal štipku éterického oleja ylang ylang. Jazmínu dal krídla, sťaby vánok vo vzduchu, trochu ubral z vanilky. Rešpektujúc históriu, no s vyhliadkou do budúcnosti. Olivier Polge obliekol pôvodnú N°5 do nových šiat. „Nová vôňa CHANEL N°5 L´EAU otvára novú kapitolu legendárneho radu a pridáva jej nový rozmer. To však neznamená, že zabúdame na to, čo bolo dosiaľ,“ zdôrazňuje Thomas du Pré de Saint Maur, riaditeľ Global Creative Resources pre divíziu Chanel Fragrance&Beauty. „Naopak, chceme svetu povedať, že CHANEL N°5 žije, vyvíja sa a neustále sa pretvára. A to ešte prekvapivejšie, ako sme si predstavovali,“ potvrdzuje.

 

Olivier Polge sa pohral s lupienkami kvetov

Od prvého nádychu stelesňuje veselosť a otvorenosť. To je nová CHANEL N°5 L´EAU. Nepochybne, menej abstraktná než jej predchodkyne. Vyžaruje citrusovú arómu a stopy citrónu, mandarinky a pomaranča sú na pokožke rozpoznateľné. Stúpajú až do neba spoločne s aldehydmi, ktoré vybral sám Olivier Polge. Na druhý nádych sa rozšuští kytica kvetov. Znie ako šepot chvejúceho sa tylu. Ruža zmiešaná s okysličeným jazmínom a novou dávkou oleja ylang ylang, modernejšieho než kedykoľvek predtým. Vnesie ťa priamo do srdca kytice, z ktorej je vôňa utkaná. Počuješ utešené chvenie, ktoré ťa spojí s každým lupienkom. Jeho zamatový dotyk, jeho dužinatosť, jeho meniaci sa tvar. Kdesi v pozadí sa ozýva aróma vetivera a cédra. Cítiš jej vibráciu a život. Na záver pohladenie jemným a bavlneným pižmom. CHANEL N°5 L´EAU ťa spojí s prírodou. Ešte nikdy nebola taká svieža, taká prírodná.

 

Johan Renck – režisér nového filmu

Nový Chanel príbeh je zámerne zrekonštruovaný, no drží krok s veľmi modernou dobou konzumu. Johan Renck, riaditeľ nového filmu Chanel, dodáva: „Keď som bol mladý, najodvážnejšie zo všetkých boli reklamy na parfumy. Presne tento aspekt som chcel zachytiť a vniesť do príbehu CHANEL N°5 L´EAU. Teraz viac než inokedy. „Predveď svoju jedinečnosť. Len tak môžeš urobiť dojem. Taká je ústredná myšlienka a posolstvo ešte horúceho príbehu Chanel,“ vyznáva sa Renck. Ide o vôbec prvý príbeh z dielne Chanel, ktorý nerozpráva lineárny dej. Snaží sa byť akousi momentkou príbehov, ktoré tvoria svet. Tie, ktoré napĺňajú dušu a zhmotňujú bytie. Jednoducho, reflexia našich životov. Dnes, nie inokedy.

 

Lily-Rose Depp v hlavnej úlohe
#YOU KNOW ME AND YOU DON'T

Posolstvo novej vône CHANEL N°5 L´EAU sa pohráva s protikladmi. Stelesnené mladou hrdinkou Lily-Rose Depp, ktorá je všetkým. Svetlom i tieňom, otázkou aj odpoveďou, eleganciou a extravaganciou zároveň, umelkyňou, no tiež múzou. Je zraniteľná, ale nepremožiteľná, zlomená, no nanovo zocelená v tom istom okamihu. Tak eklektická ako jej vôňa, CHANEL N°5 L´EAU. Nebojácna, no ženská.

 

Flakón CHANEL N°5 L'EAU

Flakón vône CHANEL N°5 L´EAU je krišťáľovo číry, jeho ikonická silueta je príjemne hmatateľná. Jednoduchá menovka zachytená do textilno-lepenkového vyhotovenia púta pozornosť. Skosené hrany skleneného flakónu v tvare svetoznámeho domu Chanel a moderný parfum v jednom. Tu a teraz. Flakón sa pohráva so svetlom a tieňom, v tichosti naznačuje svoj tvar. Žiadne iné čiary či línie. Postačí dobre chránené vnútro, druhý obal ako hodváb lemujúci luxusný kabát. Legendárna päťka v čiernej na bielom pozadí a nadčasová Chanel grafika. Celok pôsobí tak krištáľovo. Ako čistá voda. Žiadna prekombinovaná zátka, žiadny špeciálny mechanizmus ani esencia nezmarí jej číry dojem. V celej svojej jednoduchosti a minimalizme vyniká eleganciou a povoľuje uzdu predstavivosti každej ženy, ktorá si vyberá vôňu pre svoju pokožku.

 

 

Patrí do vydania: 
December 2016